Dječja himna Općine Centar “Centar u srcu”


U projektu “Centar u srcu” imali smo za cilj uspostaviti dječiji hor Općine Centar i dječiji orkestar Općine Centar kao i komponovanje dječje himne Općine Centar i snimanje spota za istoiomenu himnu “Centar u srcu” .

Projekat je prepoznala i podržala Općina Centar kojoj se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo za podršku, razumijevanje i saradnju na ovom projektu u ime sve djece.

Ponosni smo sto smo okupili 70 djece iz 11 Osnovnih škola sa područja Općine Centar u  okviru kojih su i djeca iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo koja su zajedno sa svojom mentoricom Eminom Aldžić uvježbali pjesmu na znakovnom jeziku i učestvovali u projektu kroz pripreme i snimanje spota.  

Nadamo se da ćemo i dalje skupa davati prostor djeci kao najvažnijim stanovnicima naše planete, te se truditi da im osiguramo sretno djetinjstvo, ljubav i druženje, da razvijamo njihove talente i obezbjedimo im slobodu njihove mašte i  razdraganost njihovog osmijeha.

« od 158 »

Čast nam je predstaviti Vam premijerno dječju himnu Općine Centar za koju se nadamo da će djeca pjevati i prihvatiti kao svoju.

Tekst i muzika: Nedim Sofić

Aranzman;  Halid Hajdukovic i Nedim Sofić.

Video: Armin Ćehić