Kako postati dio hora naša djeca?


Asocijacija kompozitora – muzičkih stvaralaca (AMUS) zajedno sa Udruženjem za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ koje već neko vrijeme u svojim redovnim aktivnostima pruža muziko-terapiju kao vid rehabilitacije za djecu sa poteškoćama u razvoju pokrenuli su incijativu za formiranje našeg hora. Više sarajevskih umjetnika – stvaralaca iz segmenta dječijeg stvaralaštva koji aktivno rade na promociji dječijeg stvaralaštva su također podržali ideju i zajedno sa prethodno spomenutim organizacijama odlučili su napraviti projekat za svu djecu.

Latif i Mravko Travko, Muzička radionica Note, Muzička produkcija BHRT-a, iMTM, profesori iz muzičkih škola i muzikoterapeuti će raditi sa nama.

KAKO POSTATI DIO HORA NAŠA DJECA?

Dovoljno je da voliš muziku i da pripadaš jednoj od naših dobnih skupina: mlađa grupa ( od 6 do 10 godina) i starija grupa (od 10 do 14 godina).

Članom hora se postaje prolaskom audicije koja će se održati u prostorijama SMS Studia, BHRT-a 22.02. i 23.02. s početkom u 10 sati. Prijave možete slati na e-mail adresu: hornasadjeca@gmail.com do 20.02.2020.godine.

Jedina selekcija koju imamo je po dobi i talentu.

Za sve dodatne informacije nazovite na broj telefona +387 61 656 447!

Participacija na audiciji je besplatna!

KAKO HOR FUNKCIONIŠE?

Članstvo u horu je u potpunosti besplatno!

Za sve naše partnere u radu, podrazumijeva se individualiziran pristup u radu sa djecom, te ispunjavanje njihovih potreba. Poštujemo prava svakog djeteta na slobodu izražavanja.

Roditelje unaprijed obavještavamo o svim detaljima, kao i mogućim scenarijima dešavanja (snimanja, nastupi, putovanja, gostovanja, radionice itd).

Probe se održavaju dva puta sedmično, izostanke sa proba roditelji moraju najaviti.

Osim horskih aktivnosti naši članovi imaju i druge benefite u vidu radionica muzikoterapije.

Mi smo zabavni odgojno-obrazovni hor, poštujemo prava svakog djeteta i prihvatamo različitosti.